zondag 4 januari 2009

Voor het IBM Corporate Services Corps naar Haiphong (Vietnam)

Eind november 2008 heb ik het bericht gekregen dat ik geselecteerd ben voor het IBM Corporate Services Corps (CSC) en dat ik een project mag uitvoeren in de plaats Haiphong gelegen in noord-oost Vietnam. Ik vertrek 27 februari 2009 naar Vietnam vanaf dan zal ik regelmatig op deze blog een bericht en/of foto's plaatsen.

Voor de mensen die meer willen weten over over het IBM CSC:
Aan de rechterzijde van dit blog zijn links opgenomen naar websites met nog meer informatie over het IBM CSC. Hieronder een tekst uit een IBM flyer:

Corporate Service Corps: een ervaring rijker.
Begin 2008 ontstond binnen IBM een nieuw sociaal initiatief: het Corporate Service Corps van IBM. Dit platform biedt IBM-ers de kans om op projectbasis hun kennis en ervaring te delen met mensen in de derde wereld. Dit doen ze in teams samengesteld uit IBM medewerkers uit verschillende businessunits en uit landen over hele wereld. Het Corporate Service Corps heeft twee belangrijke doelstellingen. De eerste is het stimuleren van wereldwijde samenwerking en het werken met allerlei verschillende vaardigheden die er binnen IBM bestaan. In de tweede plaats vindt IBM het sociale aspect erg belangrijk. Als bedrijf is IBM in staat mensen in de derde wereld met kennis en ervaring op weg te helpen. Deze kennis en expertise kunnen ze het uiteindelijk zelf inzetten op om hun eigen (omgevings)situatie te verbeteren. De projecten van IBM Corporate Service Corps duren vijf tot zes maanden. In deze periode werken de teams
aan projecten zoals het helpen van een klein Filippijns bedrijfje om internationaal te leren handelen. De eerste twee maanden werkt een team samen via internet en teleconferencing. De derde maand vliegt ieder teamlid naar de locatie van het project, bijvoorbeeld Ghana, Vietnam of op de Filippijnen. Hier brengen ze ter plekke de nodige kennis over. Daarna volgen twee maanden nazorg, wederom vanachter de pc en telefoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten