zaterdag 7 maart 2009

Dagje uit


Vandaag hebben we onze dagje uit gehad naar de provincie Ninh Binh om een bezoek te brengen aan Tom Coc Bich Dong en Phat Diem Curch.

Het begon al vroeg om 6.00 vertrokken we van af het hotel naar Tom Coc Bich Dong.

Tom Coc Bich Dong bestaat uit drie grotten die uitgesleten zijn in kalkzandsteen bergen welke alleen maar benaderbaar zijn vanaf een boot.

Deze plaats wordt ook wel Halong op het land genoemd om de loststaande rotformaties welke ook te zien zijn in Halong bay maar dan in de zee. Op kleine bootjes worden hier de toeristen door de grotten gevaren. De roeiers pedelen veelal met hun voeten.

Op Phat Diem Curch is onderandere een kerkje opgebouwd uit alleen maar natuursteen en daarnaast bevinden zich er een aantal grotere kerk gebouwen en pagodes.
Net voor 18.00 waren we weer terug in het hotel voor een snelle opfrisbeurt en daarna door te gaan naar de bruiloft. In Vietnam vind de officiele gebeurtenis vaak van te voren plaats en en is het feest alleen maar een diner met muziek. Na afloop kregen we een uitnodiging van 1 van onze klanten om mee te gaan naar de bioscoop om om 23.30 weer terug te keren naar het hotel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten